Groothandel in verse exoten... en meer!

Al 25 jaar is Bel Impex dé specialist op het gebied van import en export van exotische groenten en fruit. We leveren een breed  assortiment aan producten van ervaren gecertificeerde leveranciers uit binnen en buitenland. Wij streven naar de beste kwaliteit van onze producten en voldoen aan alle eisen m.b.t. de voedselveiligheid. Door de jaren heen zijn we flink gegroeid maar de organisatie is  bewust plat gebleven. Door deze korte lijnen is er altijd persoonlijk contact, kunnen we snel schakelen en leveren we service op maat.

 

Producten die door Bel Impex worden geleverd herken je aan het Belicious-logo.

Gemberthee helpt om de pijn van migraine te verlichten

In aflevering 1 van MAX Vandaag vertelt studente Renée over haar remedie tegen migraine: verse gemberthee.

 

 

Wanneer u een migraineaanval voelt opkomen, helpt volgens Renée gemberthee om de pijn te verlichten.

Voor de gemberthee heeft u de volgende ingrediënten nodig:
– 200 milliliter kokend water
– 1 stuk verse gember

Breng het water aan de kook. Snijd de verse gember in 3 stukjes van ongeveer 2 centimeter. Doe eerst het gekookte water in een glas of kop en doe vervolgens de stukjes gember erbij. Laat dit ongeveer 5 minuten trekken.

Stopt de migraineaanval niet na 30 minuten, neem dan nog een tweede kop gemberthee.

Tip: bewaar de gember in de ijskast om deze langer vers te houden.

Wil je het hele artikel lezen? Klik dan hier!

Volg ons op facebook!

Facebook_logo-5

Bakbananensoep

Ingrediënten:

2 bakbananen, 1 bos koriander, ½ bos platte peterselie, 1rode ui, 2 potjes bouillon, 250 gram gerookte kip, 250 gram kipfilet in kleine stukjes gesneden, kokosblok, citroengras, limoenblad, chilipoeder, korianderpoeder, gemberpoeder, komijnpoeder en een handje cashewnoten.

Bereiding bouillon: Breng de bouillon aan kook met de sereh/citroengras en voeg deze samen met het limoenblad toe. Laat het geheel circa 10-15 minuten koken. Bereiding bananenballen: Haal de bakbanaan uit zijn schil. Stop het geheel in de blender met een ½ bos koriander en ½ bos peterselie, 1 rode uit, ½ theelepel van zowel korianderpoeder, gemberpoeder en komijnpoeder en een puntje chilipoeder. Breng op smaak met een snufje zout. Indien alles te dik is voor de blender doe er steeds een eetlepel water bij zodat het wat smeuïger wordt. Maak kleine balletjes. En voeg deze toe aan de boullion. Snij de kipfilet in kleine blokjes en voeg deze toe aan de soep. Breng de soep verder op smaak met zowel een theelepel korianderpoeder, gemberpoeder en komijnpoeder. Voeg als laatste circa 100 gram kokos toe en laat deze langzaam smelten. Maal in een vijzel de cashewnoten in grove stukjes. Die sprenkel je straks over je bord. Serveer het geheel in een mooi diep bord. Voeg op het bord nog wat verse gesneden koriander toe den en de stukjes cashewnoten.