Groothandel in verse exoten... en meer!

Al 25 jaar is Bel Impex dé specialist op het gebied van import en export van exotische groenten en fruit. We leveren een breed  assortiment aan producten van ervaren gecertificeerde leveranciers uit binnen en buitenland. Wij streven naar de beste kwaliteit van onze producten en voldoen aan alle eisen m.b.t. de voedselveiligheid. Door de jaren heen zijn we flink gegroeid maar de organisatie is  bewust plat gebleven. Door deze korte lijnen is er altijd persoonlijk contact, kunnen we snel schakelen en leveren we service op maat.

 

Producten die door Bel Impex worden geleverd herken je aan het Belicious-logo.

Pompoensoep met gembercroutons!

 

 

 

 

 

Recept voor 2 personen

Bereidingstijd ±15 minuten

Ingrediënten
±200 gram flespompoen , 1 kleine ui, stukje gember (grootte van de duim) , 1 eetlepel olie, ¼ (groente)bouillontablet , bruine boterham , 1 perssinaasappel , kaneel


Bereiding
Was de pompoen, snijd hem doormidden, verwijder draden en pitten en snijd de pompoen verder in blokjes. Pel de ui en snijd hem klein. Schil het stuk gember. Snijd van het stuk gember 2 plakjes af. Rasp de rest fijn. Fruit de ui met de stukjes gember in een halve eetlepel olie glazig. Voeg de blokjes pompoen toe met 200 ml water en het stukje bouillontablet. Kook de pompoen in 15 minuten gaar. Snijd het brood in kleine blokjes en schep de geraspte gember er door. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes goudbruin. Pers de sinaasappel uit. Pureer de soep met een staafmixer en giet de puree door een zeef in een pan. Verdun de soep met het sinaasappelsap en breng weer aan de kook. Maak de soep op smaak met peper. Verdeel de soep over 2 borden. Garneer met de gembercroutons en strooi er een beetje kaneel over.

Bron: Voedingscentrum

 

Zoete aardappelpizza met groene pesto en mozzarella

 

 

 

 

 

Recept voor 2 personen

Bereidingstijd ±15 minuten / oventijd ±35

Ingrediënten voor de pizzabodem:

  • 500 gr zoete aardappel (geschild)
  • 2 eieren
  • 100 gr havermeel (of havermout)
  • 2 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • Peper
  • zout

Ingrediënten voor de topping:

  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 el groene pesto
  • 1 rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • 4 el kaas (Parmezaanse)
  • 2 á 3 handjes rucola
  • verse basilicum, paar blaadjes

Bereiden:

Haal het rooster uit de oven en verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster met bakpapier. Doe de (geschilde) zoete aardappelen in een pan met water. Kook ze in 9 minuten gaar, giet ze af en doe ze in een mengkom. Voeg het havermeel toe. Tip; je kunt ook havermout zelf tot meel malen met een blender. Voeg eieren, oregano, tijm, wat peper en zout toe en meng alle ingrediënten goed. Schep dan het deeg op het bakpapier, gebruik eventueel een lepel om het goed uit te spreiden. Zorg dat de bodem overal ongeveer 4 mm dik is. Doe de bodem 30 minuten in de warme oven.

Haal de bodem eruit en laat de over aan staan. Besmeer de pizzabodem met tomatenpuree. Doe de (gesneden) ui, stukjes mozzarella en druppels pesto op de pizza en doe de pizza voor vijf minuten terug in de over. Maak de pizza af met rucola, verse basilicum en een beetje Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Het barbecue seizoen is weer gestart!

Probeer eens een overheerlijke bakbanaan van de barbecue!
Dit kan in een stuk folie zodat hij lekker smeuïg wordt of zonder schil als je van krokant houdt.

Nog nooit met bakbananen gewerkt? Bekijk dan het onderstaande filmpje.

Volg ons op Facebook !

Facebook_logo-5