Groothandel in verse exoten... en meer!

Al 25 jaar is Bel Impex dé specialist op het gebied van import en export van exotische groenten en fruit. We leveren een breed  assortiment aan producten van ervaren gecertificeerde leveranciers uit binnen en buitenland. Wij streven naar de beste kwaliteit van onze producten en voldoen aan alle eisen m.b.t. de voedselveiligheid. Door de jaren heen zijn we flink gegroeid maar de organisatie is  bewust plat gebleven. Door deze korte lijnen is er altijd persoonlijk contact, kunnen we snel schakelen en leveren we service op maat.

 

Producten die door Bel Impex worden geleverd herken je aan het Belicious-logo.

Recept van de maand

Heerlijk gestoofde cassave met gember, knoflook, Spaanse Peper en gemarineerde kip.

 

 

 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Ca. 500 g cassave
Ca. 4 cm verse gember
2 teentjes knoflook
1/2 Spaanse peper
1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel ketjap manis
Stukjes vegetarische tofu of kipfilet

Bereiding:
Zie in het korte filmpje van cassave (minder dan twee minuten) hoe je het gemakkelijkst cassave bereid. Snij hierna ook de halve Spaanse peper in kleine stukjes. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn. Verhit de olie in een wokpan en roerbak de gember en knoflook ongeveer 10 seconden. Voeg hierna de cassave toe en roerbak 3 tot 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg zout, peper, ketjap, honing en 6-8 eetlepels water toe. Leg de deksel op de wok en stoof de cassave in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar. Schep regelmatig om. Voor een vegetarische maaltijd serveer je hier roergebakken blokjes tofu bij. Wil je het met kip of vlees eten, serveer er dan bijvoorbeeld gemarineerde kip bij.

Kurkuma is niet alleen een smaakmaker maar ook onwijs goed voor de gezondheid!

•Het kanker-remmend effect van kurkuma.
Uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar Kurkuma blijkt dat het een breed scala van gunstige effecten heeft op kanker. Mogelijk veel breder dan chemotherapie, en zonder de giftige bijwerkingen voor kankerpatiënten. Kurkuma remt ontstekingen en verbetert overduidelijk kwaliteit van leven van kankerpatiënten. Kurkuma heeft een kanker remmend effect bij kankercellijnen van darmen, 12-vingerige darm, maag, lever, alvleesklier, long, prostaat, borst, bloed en huid.

•Kurkuma kan de pijn van reuma weghalen en de ontstekingen van reuma substantieel verminderen.

•Kurkuma ondersteunt een gezond brein en krachtig hart.

Verder zijn er nog veel meer goed eigenschappen van kurkuma. Geen idee hoe je de kurkuma wortel moet bereiden? Kijk dan vooral ons Belicious filmpje van minder dan één minuut.

 

Wil je van ons op de hoogte blijven ?
Volg ons dan vooral via facebook!

Facebook_logo-5

één locatie in Nootdorp!

De planning is dat in maart 2017 de locatie in Amsterdam gaat sluiten en we met z’n alle gaan werken vanuit de locatie in Nootdorp.