Groothandel in verse exoten... en meer!

Al 25 jaar is Bel Impex dé specialist op het gebied van import en export van exotische groenten en fruit. We leveren een breed  assortiment aan producten van ervaren gecertificeerde leveranciers uit binnen en buitenland. Wij streven naar de beste kwaliteit van onze producten en voldoen aan alle eisen m.b.t. de voedselveiligheid. Door de jaren heen zijn we flink gegroeid maar de organisatie is  bewust plat gebleven. Door deze korte lijnen is er altijd persoonlijk contact, kunnen we snel schakelen en leveren we service op maat.

 

Producten die door Bel Impex worden geleverd herken je aan het Belicious-logo.

Romige flespompoensoep

Heerlijk om in deze periode weer flespompoensoep te gaan eten! Dit is een soep van zachte en nootachtige pompoen.

 

 

Bereiding voor 4 personen – 30 minuten

Wat heb je nodig?

1 flespompoen

500 milliliter groente- of kippenbouillon

Crème fraiche bij opdienen

Verse Spaanse rode peper en zout uit de molen

Tip; voeg eerst ⅓ deel van de peper toe, proef tussendoor en voeg eventueel meer peper toe.

Recept romige pompoensoep

Schil de flespompoen en snijd deze in stukken, doe de bouillon en de flespompoen voor ongeveer 20 minuten in een grote pan en kook deze gaar. Hierna kan je dit pureren een staafmixer. Wanneer de soep klaar is kun je deze op smaak brengen met zout en de Spaanse rode peper, zie tip. Op het moment dat je de soep in de kommen schenkt kun je hier een theelepel crème fraiche aan toe voegen, door een klein schepje creme fraiche door te roeren wordt de soep nog romiger. Heerlijk met een paar plakken geroosterd brood.

 

De oer-Hollandse hutspot in een nieuw jasje met zoete aardappel!

 

 

 

 

 

Bereiden

  1. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook samen met de hutspotgroenten in een pan met ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 10 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de selderij fijn. Neem de balletjes uit de pan, maar laat het bakvet zitten. Houd de balletjes warm onder aluminiumfolie. Schep de bloem bij het achtergebleven bakvet en bak op hoog vuur. Schep goed om tot de bloem bruin kleurt. Voeg de bouillon toe, meng goed met een garde en laat in 5 min. inkoken tot een jus. Schep de balletjes terug in de pan en verwarm nog even.
  3. Giet de aardappelen en hutspotgroenten af en stamp met de rest van de boter tot hutspot. Schep de hutspot in kommen en maak er een kuiltje in. Verdeel de gehaktballetjes en jus erover en serveer direct.

Wat heb je nodig?

1 kg zoete aardappelen, 1 kg hutspotgroenten, 50 g boter, 12 runderballetjes, 20 g selderij (zakjes) , 1 el bloem en 300 ml runderbouillon. Verder is het handig als je een pureestamper en aluminiumfolie hebt.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1188243/zoete-aardappelhutspot

Bel Impex wenst u prettige feestdagen!