Groothandel in verse exoten... en meer!

Sinds 5 maart 2018 is Bel Impex ook in het bezit van het BIO certificaat! Voor meer informatie kunt u hier klikken.

Al 25 jaar is Bel Impex dé specialist op het gebied van import en export van exotische groenten en fruit. We leveren een breed  assortiment aan producten van ervaren gecertificeerde leveranciers uit binnen en buitenland. Wij streven naar de beste kwaliteit van onze producten en voldoen aan alle eisen m.b.t. de voedselveiligheid. Door de jaren heen zijn we flink gegroeid maar de organisatie is  bewust plat gebleven. Door deze korte lijnen is er altijd persoonlijk contact, kunnen we snel schakelen en leveren we service op maat. Producten die door Bel Impex worden geleverd herken je aan het Belicious-logo.

Hutspot met zoete aardappel

Recept voor 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Schil de aardappels en winterpenen en snij ze in stukken. Kook deze in een pan water met een bouillonblokje circa één kwartier. Snij de ui en paprika en voeg de ui de laatste vijf minuten toe aan de pan. Bak de pijnboompitten en paprika in een pan zonder olie. Giet de pan met water af, voeg een snufje peper toe en stamp alles tot een puree. Serveer het op borden. Voeg als laatst de rucola, paprika en de pijnboompitten toe.

Benodigdheden: 4 zoete aardappels, 2 winterpenen, 1 ui, 1 bouillonblokje (groenten), 50 gr rucola, handje pijnboompitten, paprika en een snufje peper.

Volg ons op Facebook voor meer leuke recepten !

Facebook_logo-5

Salade met zoete aardappel, tomaatjes en feta!

Verwarm de oven voor op 200 graden en schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Schep ze om met een scheut olijfolie, peper, zout, komijn en paprikapoeder. Verspreid de aardappels op een bakplaat met bakpapier. Zet dit ongeveer 25 min in de oven.
Verdeel de sla over de borden. Schep wat van de geroosterde zoete aardappels op (warm en koud lekker). Verdeel wat gesneden cherrytomaten, amandelen en feta er over en besprenkel met een beetje olijfolie.

Ingredienten:
-600 gr verse zoete aardappelen
-200 gr feta
-1 bakje cherrytomaten of gedroogde tomaten
-100 gr geroosterde amandelen
-1 zak botersla
-Olijfolie
-snuf peper en zout
-1 theelepel paprikapoeder
-1 theelepel komijn

Heerlijke roti!

Bereidingstijd: 30 minuten

Snij de kip in kleine blokjes, snipper de uitjes en snij het teentje knoflook fijn. Giet olijfolie in een wokpan en bak hierin de uitjes met de knoflook. Schil de aardappels en snij ze in blokjes, snij ook de tomaat in stukjes. Voeg na circa 3 minuten de kip en kerriepoeder toe aan de pan, bak de kip rondom bruin. Voeg nu de tomaat, kouseband, aardappels en 300 ml water toe. Breng het water aan de kook en voeg sambal toe. Dit laat je voor 20 minuten koken. Kook ondertussen 4 eieren in 8 minuten gaar. Zet in het pannetje kip met de kouseband het vuur hoog zodat er wat meer water verdampt. Breng de roti op smaak met zout, peper en eventueel extra sambal. Verwarm twee rotivellen in de magnetron voor 30 seconden. Serveer de roti met gekookte eieren in de roti vellen. Eet smakelijk!

Benodigdheden voor 4 roti’s: 3 aardappels, 250 gram kipfilet, 200 gram kouseband, 4 roti vellen , 1 tomaat, 1 rode ui, 1 teentje knoflook, 4 eieren, 2 eetlepels kerrie, 1 theelepel sambal, snufje zout/peper

Tips:

Probeer ook eens de aardappels te vervangen door zoete aardappels!

Eventueel kan je ook wraps gebruiken in plaats van roti vellen.