Groothandel in verse exoten... en meer!

Al 25 jaar is Bel Impex dé specialist op het gebied van import en export van exotische groenten en fruit. We leveren een breed  assortiment aan producten van ervaren gecertificeerde leveranciers uit binnen en buitenland. Wij streven naar de beste kwaliteit van onze producten en voldoen aan alle eisen m.b.t. de voedselveiligheid. Door de jaren heen zijn we flink gegroeid maar de organisatie is  bewust plat gebleven. Door deze korte lijnen is er altijd persoonlijk contact, kunnen we snel schakelen en leveren we service op maat. Producten die door Bel Impex worden geleverd herken je aan het Belicious-logo.

Gezonde zoete aardappel muffins

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een muffinvorm met 12 papieren cups of knip vierkantjes uit bakpapier van 15 bij 15 cm en “plak” deze in de vormpjes met een beetje olie. Schil de zoete aardappel en rasp deze in een kom. Snijd de uitjes en pepertjes in dunne ringetjes en doe deze bij de aardappel (houd de helft van de pepertjes apart). Breek de eieren in de kom met de aardappel, doe er de hüttenkäse en het bakmeel bij, rasp er het grootste gedeelte van de Parmezaanse kaas over en voeg peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar, eventueel met je handen. Verdeel het mengsel over de bakjes, strooi er de zonnebloempitten, maanzaadjes en ringetjes peper overheen. Schaaf er het laatste stukje Parmezaanse kaas over. Zet de muffins 45 – 50 minuten in de oven of totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Nodig voor 12 muffins:
600 gr zoete aardappelen
4 lente-uitjes
1 of 2 rode Spaanse peper
6 eieren
3 eetl hüttenkäse
250 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr Parmezaanse kaas
1 eetl zonnebloempitten
1 eetl maanzaad
olijfolie
peper/zout


Let op: als de muffins net uit de oven zijn, zijn ze nog een beetje “wobbelig”. Ze zijn dan wel gaar. Hoe kouder ze worden, hoe steviger.

Bron: Jamie Oliver – Superfood

 

 

Zoete aardappel omelet

Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakjes van een paar millimeter dik. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelschijfjes gaar.Doe een klein beetje olijfolie in een hapjespan en als de schijfjes gaar zijn verdeel je deze over de bodem van de pan. Klop de 6 eieren los met alle kruiden en giet het mengsel over de aardappelschijfjes. Zet het vuur middelhoog en laat zo’n 20 tot 25 minuten garen met de deksel op de pan. Als de omelet gaar is laat je hem nog even een beetje afkoelen in de pan. Uitgebreide informatie over het recept kunt u hier vinden.

Nodig voor één flink omelet:
2 kleine zoete aardappelen
6 eieren
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel scherp paprikapoeder
1 theelepel komijn
1 teen knoflook
snufje
zout

Meer leuke recepten kunt u vinden op onze Facebookpagina!

Pompoensoep met zoete aardappel en kurkuma

Verhit een beetje olie in een diepe pan. Doe hier de uien en de knoflook bij en fruit deze aan tot het goed begint te geuren. Voeg de pompoen, zoete aardappel en alle specerijen toe. Roer het geheel goed door en bak 5 minuutjes mee. Schenk de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer. Schenk de kokosmelk in de pan en verwarm het geheel nog even door. Breng de pompoensoep op smaak met peper en zout. Uitgebreide informatie over het recept kunt u hier vinden.

Nodig voor 6 grote kommen:
2 uien in grove stukken
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 flespompoen in grove stukken
1 zoete aardappel geschild en in grove stukken
1 el gemberpoeder
1/2 el cayennepeper
1 el paprikapoeder
1 el kurkuma
1 liter kippenbouillon
400 milliliter kokosmelk
peper en zout