Belicious-kwaliteteit-en-duurzaamheid

Vers & eerlijk

Import en export begint niet alleen bij het transporteren en leveren van exotische producten. Het begint bij de manier waarop we ze kunnen leveren. Met oog op de herkomst en het milieu. Dat is waar we ons bij Bel Impex hard voor maken: het moet vers & eerlijk zijn.

Vers

We zorgen voor een goede en constante aanvoer van producten:

  • Dominicaanse Republiek (3 tot 4 x wekelijks, per vliegtuig)
  • Costa Rica ( 1 x wekelijks per zeecontainer)
  • Honduras (2 x maandelijks per zeecontainer)
  • Thailand (2 x wekelijks per vliegtuig, 1 x maandelijks per zeecontainer)

Op deze manier kunnen we altijd verse producten leveren aan onze leveranciers. Of het nou om kokosnoten, cassave of verse kouseband gaat.

Controle

Als producten bij ons binnen komen, controleren we ze op kwaliteit en versheid. Daarbij moeten we helaas ook wel eens producten afkeuren. Deze producten geven meestal voor een klein prijsje of kosteloos mee aan onze leveranciers. Weggooien is tegen onze principes tenzij producten echt zijn vergaan. Dan zit er helaas niets anders op. Dit proberen we door snel transport en goede opslag tot een minimum te beperken.

Eerlijk

Onze leveranciers krijgen de kans om iets op te bouwen, daar investeren we graag in. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld extra geïnvesteerd in onze leveranciers uit de Dominicaanse republiek. Daardoor hebben de lokale boeren de mogelijkheid gekregen om opleidingen te volgen die hun productie kan verbeteren.Dat is belangrijk voor hen en voor ons, want op deze manier kunnen wij voldoen aan de eisen die Global G.A.P. stelt.

Keurmerken

Bel Impex heeft het FSSC 22000 certificaat en bezit over het BIO certificaat. Daar zijn we erg trots op en we zetten ons in om dat te behouden. Daarnaast werken we samen met producenten die door Global G.A.P. gecertificeerd zijn. Zo zorgen wij voor een veilig transport van onze producten voor mens, dier en omgeving. Onze import uit Honduras en Costa Rica zijn buiten Global G.A.P. ook SMETA (social complience) gecertificeerd. De import uit de Dominicaanse Republiek binnenkort ook! (eind 2018)

Meer informatie over onze keurmerken