Belicious-over-ons

Bel Impex is een importbedrijf voor exotische producten. Voornamelijk groente, specerijen en fruit. We bestaan sinds 1992. Met veel van de leveranciers en klanten waar we toen mee begonnen, werken we nog steeds samen. We zijn blij met de vertrouwensband die we met onze vaste leveranciers en klanten hebben, we doen er alles aan om deze relatie goed te houden. Bel Impex is een platte organisatie, zodat we snel kunnen schakelen. Zeker bij de persoonlijke behandeling die we nastreven is dit heel belangrijk.

Levering op maat

Wij leveren al onze producten op de manier die voor onze klanten het beste is. Neem contact met ons op om te bespreken hoe we het beste samen kunnen werken.

Constante aanvoer

Goede en constante aanvoer is een uitdaging in onze branche. We zijn daarin afhankelijk van onze leveranciers, transporteurs en distributeurs. Veel schakels zorgen voor de constante aanvoer en kwaliteit, dat kost tijd en aandacht. Bel Impex ontvangt meerdere malen per week aanvoer:

  • Dominicaanse Republiek (3 tot 4 x wekelijks per vliegtuig)
  • Costa Rica ( 1 x wekelijks per zeecontainer)
  • Honduras (2 x maandelijks per zeecontainer)
  • Thailand (2 x wekelijks per vliegtuig, 1 x maandelijks per zeecontainer)

Op deze manier kunnen we altijd verse producten leveren aan onze leveranciers. Of het nou om kokosnoten, cassave of verse kouseband gaat.

Cold chain

Wij garanderen de best mogelijke kwaliteit en doen er alles aan om dit te realiseren. We werken met een doorlopend systeem voor optimale koeling van producent tot consument.

  1. Gekoeld transport (vrachtwagen en vliegtuig).
  2. Modellering kwaliteit en voedselveiligheid.
  3. Constante temperatuurbewaking van producent tot consument.
  4. Monitoren van de versheid van de producten.
  5. Zorg voor de meest geschikte verpakking per product.

Weggooien is tegen onze principes. Dit proberen we door snel transport en goede opslag tot een minimum te beperken. Producten die niet geschikt zijn voor verkoop, maar nog wel vers zijn, schenken wij aan De Voedselbank.

Belicious

Producten die door Bel Impex zijn geleverd herken je aan het Belicious-logo. Een combinatie van Bel Impex en delicious. Vers & eerlijk is hoe wij onze producten leveren.

 

Keurmerken

Bel Impex heeft het FSSC22000 keurmerk waar we jaarlijks audits voor krijgen door een extern certificeringsbureau. Daarnaast zoeken we altijd leveranciers die kunnen voldoen aan de eisen die Global G.A.P. stelt. Lees meer over onze keurmerken.

Bestellen?

Onze leveranciers kunnen hun bestelling mailen of per telefoon doorgeven. Wat voor hen het makkelijkst werkt. Er kan ook via EDI worden besteld, een bestelsysteem die het voor leveranciers nog makkelijker maakt, want ze kunnen hun bestelling 24 uur per dag doorgeven. Neem contact met ons op om onze producten te bestellen of informatie te krijgen over hoe we het beste kunnen samenwerken.